Jak już wcześniej wspominałem we wątku o Crossie, auto zostało sprzedane w dobre ręce

Jako iż już z przyzwyczajenia postanowiłem sprowadzić sobie coś nowszego z dobrym wyposażeniem. Decyzja zapadła i zakupiłem TOURANA w wersji UNITED myślę że z dobrym wyposażeniem. Autko wyposażone w silnik 2.0 TDI (BMM) 140 PS, posiada skrzynię DSG 6 biegową, która to płynnie przerzuca biegi i nie sprawia żadnych problemów podczas jazdy. Podczas oględzin sprawdziłem sobie wtryski, DPF, zrobiłem AUTOSCAN itp. Auto ma przebieg 133000 km i jest świeżo po serwisie. Autko w kolorze reflex srebrny metalic A7W,
typ handlowy 1T2T63.
Wyposażenie to:
- Bixenon z doświetlaniem zakrętów
- Spryskiwacze reflektorów przednich
- Halogeny
- Felgi z wersji UNITED 16 cali z dobrymi oponami PIRELLI
- Czujniki parkowania z przodu i tyłu
- Asystent parkowania
- 4 x elektryczne szyby
- Składane automatycznie lusterka
- Podgrzewane i regulowane elektrycznie lusterka zewnętrzne
- Centralny zamek
- Alarm
- Klimatronic dwustrefowy
- Podgrzewane przednie fotele
- Navigacja RNS 510
- Multimedialna kierownica obszyta skórą
- Łopatki do przerzucania biegów przy kierownicy
- Tempomat
- Czujnik zmierzchu i deszczu
- Pełen FIS
- Pakiet zimowy
- Hak demontowalny
- Przyciemnione szyby tylne
- Skrzynia DSG (KPT)
- Dogrzewacz silnika
- Podłokietnik
- Mocowanie ISOFIX
- 10x Airbag
Auto na trasie sprawiło się rewelacyjnie, całkiem inne wrażenia zjazdy niż CROSSEM czy R-linem. Wrażenia jak najbardziej pozytywne.
Co do planów to się okaże, ale muszę zmienić kodowanie świateł ze skandynawskiego na normalny, i odblokować navi aby była możliwość odtwarzania dvd podczas jazdy.
Fotki Tourka zaraz po sprowadzeniu:)

Dzisiaj tj. 05.05.2012 zabrałem się za mycie samochodu przy okazji wyglinkowałem auto i nawoskowałem karoserie wszystko kosmetykami ValetPRO i Maguiar's