wiem, że jest temat o "telefonie" w aucie, ale dotyczy głównie OEMowych rozwiązań, a Kufatec Fiscon, jest tam jak wynalazek

Tak się trafiło, że Touran, którego kupiłem ma dołożony taki moduł.
Dane mojego.
Kod: Zaznacz cały
Address 77: Telephone Labels: None
Part No SW: KTC 364 96P HW: KTC 364 96P
Component: SWP:3.24.7 H24 0211
Revision: 00000000 Serial number: 00000000000000
Obsługa modułu z poziomu wyświetlacza i przycisków z kierownicy jest intuicyjna. Niestety języka polskiego nie ma.
Z ciekawostek, poza A2D2 jest dodatkowy ekran z danymi, które można wyświetlić na czerwonym dużym FIS. Wartości w dolnej linii można zmieniać. Niestety w Touranie nie działa wskazanie doładowania. Moduł może być sparowany z 5 telefonami. Niestety nie obsługuje telefonów z dwoma kartami SIM tak jak byśmy chcieli i o ile kontakt nie ma na stałe przypisanej karty SIM, to musimy wybierać numer bezpośrednio z telefonu. Nie ma możliwości wybrania z menu na RNS510 lub FIS z której karty dzwonimy.
A teraz przechodzimy do problemu.
Zdarza się, ze moduł ma problem z mikrofonem. Wybieram numer, dzwoni, łączy się i druga osoba mnie nie słyszy. Nie ma reguły, raz działa, raz nie ;/ Zrozumiałem bym problem z wiązką, ale auto na postoju, kończę jedną rozmowę, chcę zadzwonić do kolejnej i problem. Błędów brak...
Zagraniczne fora sugerują reset modułu, co zrobiłem i jest to samo...
Jakieś sugestie?