Witam
problem dokładnie jak w temacie. Bezpieczniki całe, radio (MFD2) działa, zmieniarka płyt działa. Po włożeniu komórki (kieszeń na nokie 6310i) aparat tylko się ładuje. Komórka nie widzi samochodu - działa jakby była podpięta do ładowarki i odwrotnie, samochód nie daje znaku o podłączonym telefonie.
I najważniejsze - zestaw po kupieniu samochodu działał bez zarzutu - radio się wyciszało samoczynnie itd... Jakiś rok nie działa i jakoś żaden "fachowiec" nie umie tego naprawić...
Jestem trochę już tym zirytowany tym bardziej że teraz będą punkty za rozmowę przez telefon podczas jazdy samochodem...
Pytania:
- czy ta centralka od tego zestawu (jak przypuszczam łącząca kieszeń na telefon, mikrofon i MFD2) jest pod siedzeniem pasażera? Mam tam 2 schowki, fotele są podgrzewane i chyba mają airbaga... trzeba je wyciągnąć? jak to zrobić?
- czy ta centralka jest zabezpieczona jakimś bezpiecznikiem - czy jest sens do niej zaglądać?
- czy ktoś ma jakiś adapter ( I generacja) i byłby chętny na kontrolne sprawdzenie mojego lub pożyczyłby mi swój?
- jakieś pomysły? może ktoś miał podobny problem...
[ Dodano: Wto Mar 13, 2012 18:22 ]
a może ktoś zna jakiegoś godnego polecenia specjalistę który by mi pomógł? najlepiej z wielkopolski...
oryginalny zestaw głośnomówiący Touran 2004 przestał działać
ale to nie jest zestaw bluetooth, mam kieszeń na 6310i przy kierownicy... co do sparowania to nie wiem... rozumiem że jeśli tak to muszę znaleźć kogoś kto mnie podłączy na komputer i spróbuje to zrobić w celu wykluczenia wątpliwości?
z tego co wiem to komputer nie wyświetla błędów... wyświetlał by takowe gdyby zestaw nie był sparowany?
a ta centralka to jest pod tymi schowkami pod siedzeniem pasażera?
z tego co wiem to komputer nie wyświetla błędów... wyświetlał by takowe gdyby zestaw nie był sparowany?
a ta centralka to jest pod tymi schowkami pod siedzeniem pasażera?