Witajcie. Jako że lubię mojego Touran a siadł mi Bkc. Myślę czy nie wrzucić czegoś innego . Myślę nad r32 lub r36.
Tylko to rodzi wiele pytań . Czy skrzynia DSG którą mam podejdzie .
Czy wiązka i reszta systemów będzie działać . Czy muszę instalować pompę paliwa .
Czy to ogólnie ma sens . Czy ktoś z tutaj obecnych jest mi w stanie pomóc merytorycznie ? Pozdrawiam serdecznie.
SWAP z BKC na r36
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Re: SWAP z BKC na r36
Skoro tak trywialne pytania zadajesz to wnioskuje ze raczej srednie badz slabe pojecie masz o takim przejsciu. Taki caly swap silnika R nie bedzie tani. Mniejwiecej gdzies z 8-10 tys zl i to trzeba sie jeszcze postarac w tej kwocie. Przerzucenie ewentualne trodnosci itd to mysle ze lekko 2 tys. Jesli komus zlecisz to mysle ze zaplacisz ze 5 tys najmniej za robote.
Tu na forum Rob wykonal swap w turku z tdi na 2.0 tfsi.
Tu na forum Rob wykonal swap w turku z tdi na 2.0 tfsi.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
+1wesol pisze:Skoro tak trywialne pytania zadajesz to wnioskuje ze raczej srednie badz slabe pojecie masz o takim przejsciu.....
ja robiłem wymianę BKD na CFGC u siebie
- karolek_ust
- Specjalista
- Auto:: Jetta A2
- Imię:: Karol
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 94 razy
Kolego chyba na prawdę nie wiesz co to montaż Rki i jakie to koszta , cała elektryka , licznik , układ paliwowy , wydechowy . Zeby wszystko tanio załatwić to trzeba kupić całego rozbitka to masz wszystko dostępne . Jest touran R 36 w De
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=l4-eZP0FOQ4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=l4-eZP0FOQ4[/youtube]
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Jetta A2 - Touran 1T3 - A4 B8 -
-
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
do tego zmiana diesla w benzynę kupa papirologi i latania po urzędach, stacjach diagnostycznych...
- witek271
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI
- Imię:: Witek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
O zawieszeniu i hamulcach to już nawet nie chcę mówić = BEZPIECZEŃSTWO
Robiłem 2 swapy z benzyny na diesla z czego jeden to był stary golf II 1.6 benzyna na 1.6 diesel gdzie nawet skrzynia pasowała na silnik to była prosta sprawa ale golf IV 1.4 benzyna na 1.9 TDI to dobrze że obok stał rozbitek i można było wszystko przełożyć ale szczerze powiem że jest to nie opłacalne a roboty mnóstwo Zawsze będzie coś niedociągnięte tak jak powinno być w oryginale
A jak bym miał wszystko kupować to już w ogóle porażka
Robiłem 2 swapy z benzyny na diesla z czego jeden to był stary golf II 1.6 benzyna na 1.6 diesel gdzie nawet skrzynia pasowała na silnik to była prosta sprawa ale golf IV 1.4 benzyna na 1.9 TDI to dobrze że obok stał rozbitek i można było wszystko przełożyć ale szczerze powiem że jest to nie opłacalne a roboty mnóstwo Zawsze będzie coś niedociągnięte tak jak powinno być w oryginale
A jak bym miał wszystko kupować to już w ogóle porażka
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Jeszcze zamiana bkc na bkd to jeszcze rozumiem ale cos wiecej to bezsens nie majac zaplecza wiedzy choc troche. A jesli juz to bym zapakowal 1.9 tdi vp asv alh. Podwirusowac tak na 170 km i mamy ekonomiczne i bezawaryjne auto.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC