No to nadszedl czas na modyfikacje hamulców zaciski wypiaskowane pomalowane, wszystkie czesci potrzebne do swapu sa czekam tylko na sruby mocujace jarzmo
Dziękować. Blaszki R sa w planie puki co jest co jest Zaciski są ze skody superb. Jeszcze tylko tył na 310mm i będzie idealnie. Teraz walcze z kodowaniem pompy ABS i coś mi nie idzie po zakodowaniu cały czas wywala błąd, że sterownik jest nieprawidłowo zakodowany.
Z tego co mi wiadomo co sprzedawca powiedział jest to felga z Audi A3 S3 lub Sline 2013 rok. Reszty niestety nigdzie nie spisalem ale mogę jutro zdjąć jedno kolo i sprawdzić oznaczenia to tu napisze.
Widze ze nick kolegi z niczego się nie wziął Skoro wszystkie dane felgi są juz dostępne nie bede ich tu umieszczać ponownie. Co do kodowania hamulców myślałem ze obejdzie sie bez zworek na wtyczce pompy ABS bo nie znalazłem zworki miedzy pinami o których informacje znalazłem na innym forum. Okazało sie jednak ze zworka u mnie tez musi byc po prostu mam inna pompe i jest ona pomiędzy innymi pinami. A wiec w moim przypadku do poprawnego zakodowania hamulców 17" potrzebuje zmienić zworke pin 6 do pin 12 na pin 4 do pin 14. Zobaczymy czy zadziała. Jak wszystko bedzie ok dam znać dla innych co by wpadli na pomysł zmiany hamulców. Pozdrawiam
No i kicha. Schemat który dostałem rocznikowo się zgadza ale wychodzi na to ze ja mam jeszcze inny rodzaj pompy w którym zworka w tej chwili jest miedzy 9 a 12 pinem dla hamulców 288mm o ile w każdej z tych pomp występuje tylko jedna zworka i jest ona odpowiedzialna za ustawienie wielkości hamulców. No to jutro ponownie wizyta w salonie vw żeby poszperali więcej i wysłali inne schematy. Pozdrawiam
karolek_ust pisze:No i teraz ładnie wypełnia tarcze , jeszcze blaszki ..:R na zacisk brakują
Blaszki R jako akcesoria sa do dostania w VW w Polsce. W serwisie nie sprawdzałem ale znalazłem je w jakimś sklepie internetowym za 399 zl Poszedłem u siebie i okazuje się ze serwis VW w Norwegii ma je za 650 koron oko wiec wychodzi trochę taniej niż w Polsce zamówione sa wiec niebawem zdjęcia się pojawia. Pozdrawiam