Nadszedł czas na nową przygodę, oto "białe cudo" jak mówi rodzinka

Póki co skromne fotki - wrzucę po weekendzie, mam nadzieje że uda się w plenerze zrobić małą fotogalerię.
Krótko:
Touran oczywiście, ten samochód wyjątkowo przypadł mi i rodzince do gustu:
- rocznik 2012 (model 2013)
- przebieg 145 tys
- silnik 1.6 TDI CR Bluemotion
- wyposażenie Comfortline z opcjami Highline'a

na szybko PLUSY:
KOLOR - wiem, dla niektóych masakra, ale ja mam słabość do białych wozów, a ta wersja (i nowa) Tourana wyjątkowo pasuje. No i moda na biel jest hehe.
Poza tym wszystko idealne jak dla mnie, szczególnie wyciszenie, kultura pracy, kiera multi, navi dotykowe RSN315, 8 głośników, podświetlenie spod lusterek, wspomaganie ruszania pod górkę, skladane aut. lusterka itp . - dla mnie nowe rzeczy, z których mam uciechę:)
Silnik - dobrze, że nie posłuchałem ludzi dla których "to nie jedzie". Jedzie i to żwawo - spod świateł szybciutko i do 60-70 jak 2.0. Potem mocy brakuje i rozpędza się wolniej, ale 180 bez żadnych utrudnień z 5 os na pokładzie

A więc 1.6 TDI jedzie, do tego już widzę że spala 0,5 l mniej niż poprzedni 2.0. W sobotę typowa spokojna trasa - zobaczymy. Cichszy, choć klekotek pozostaje, ale lubię te mruczenie.
MINUSY:
w zasadzie brak, poza jedną dużą dla nas wadą: bagażnik. Obniżona podłoga powoduje że zimówki jako zapasu nie wezmę, no i brakuje (dlaczego to zrobiliście, VW???) jakiekolwiek schowka w podłodze i zbawiennego HACZYKA po prawej stronie (na siatki zakupowe). Bardzo przydatne i wykorzystywane przez nas rzeczy, szkoda - trzeba sobie jakoś poradzić

CO zamierzam zmodernizować? NIC. Mozę kiedyś CHIP podnoszący moment (jechałem takim - ooo, ma kopyto!) ale póki co nie napalam się. Co fabryka to fabryka

Tak więc autko oblane i obym nim jak najdłużej bezawaryjnie i bezkolizyjnie jeździł

PS. niestety, nowe auta robi się oszczędzając na wszystkim. Przykład: dolne plastiki wydają się gorsze niż w poprzednim modelu (2006r) i takie np. mocowanie lamp tylnych: JEDNA śruba (w poprzednim dwie) i dwa zaczepy (w poprzednim modelu 3). Zaczepy pękły i ta jedna śruba trzyma się na słowo honoru... Wymienione oczywiście. Zapalniczka? Zapomnieć- jest atrapa, wszak to wersja dla niepalących