gdybyś namierzył dwie sztuki to daj znać,oczywiście to działa w dwie stronyhubert222 pisze:Do mojego najbardziej pasowal by panel 1K0907044BG

gdybyś namierzył dwie sztuki to daj znać,oczywiście to działa w dwie stronyhubert222 pisze:Do mojego najbardziej pasowal by panel 1K0907044BG
Takie objawy wykazuje uszkodzony enkoder. A enkoder zapewne jest tym urządzeniem ukrytym pod pokrętłem i sterującym układami. Warto sprawdzić czy pod tym całym osprzętem nie kryje się jakiś standardowy element np. firmy Alps. Kosztujący kilka zł i dający się wlutować domowym sprzętem.rowaj pisze:ja mam problem ze zmianą temperatury w climatronicu. czasami temperatura nie wzrasta wraz z kręceniem a obniża się. w drugą stronę działa tak samo. a o szybkim przekręceniu np. z 20 st na 28 st nie ma mowy... wie ktoś co to może być?
Faktycznie panel jest z 2007 cytuję NiemcaTomasz_W-wa pisze:Z Etki wynika, że panel 1K0907044BL zakładany był w rocznikach 2006-2008, ma dość wysokie SW: 0909, dla przykładu mój panel 1K0907044AE zakładany do roczników 2003-2005 ma SW: 0404.
Ciekawe jest jeszcze to że w rocznikach 2006-2008 powinien chyba być już zakładany panel z przyciskiem AC a nie z ECON.
Czy panel 1K0907044BL będzie działać w roczniku 2005 ciężko powiedzieć, trzeba by podłączyć i zobaczyć.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Możesz się upewnić czy na pewno podejdzie?Muti pisze:Co wy się tak uparliscie na te sw i roczniki paneli? Rozróżnienie jest na econ i AC i na obieg zamknięty automatyczny.
A co najciekawsze w salonach nie ma już paneli z econ i nawet do tourana z econ montują z AC i w adaptacjach kanał 1 i 2 ustawiasz na 0 i działa... Podobno, bo takie zapisy znalazłem w literaturze dla warsztatów.
NzTT