brak zasilania w webasto
- mariusz788004
- Użytkownik
- Auto:: 1.9tdi avq 2004
- Imię:: mariusz
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
brak zasilania w webasto
Witam czy czy jest ktoś w stanie przesłać mi schemat wiązki [ewentualnie numer]idącej ze skrzynki bezpiecznikowej w grodzi silnika do webasto.Może gdzieś jest po drodze jakaś wtyczka.[występuje brak zasilania webasto] touran 2004-1,9
wersja highline.

- mariusz788004
- Użytkownik
- Auto:: 1.9tdi avq 2004
- Imię:: mariusz
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Re: brak zasilania w webasto
bezpiecznik sprawdzony....tourana kupiłem juz bez zasilnia webasto 2 lata temu.Zasiliłem webasto wtedy nowym przewodem,ale przyszedł czas zeby doprowadzic to do ładu......jak fabryka.
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1T BKC 1.9 tdi 105KM 2005
- Imię:: Miras
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Panowie muszę odświeżyć tema !
Mam tourana 2004 r zamontowany był dogrzewacz, vcds komunikował się normalnie .
Postanowiłem rozbudować ten sprzęt do pełnego ogrzewania .
Wymieniłem webasto na pełne , wymusiłem uruchomienie pieca z vcds , piec ruszył po kilku minutach wypiołem bezpiecznik zgodnie z instrukcją kolegi jerrego. Po ponownym włożeniu bezpiecznika zaczęła się zabawa . Vcds pokazał brak połączenia z webasto , myślę no to pięknie uwaliłem płytkę pieca ale okazało się że płytka cała . Założyłem nawet stary dogrzewacz i lipa , brak komunikacji . Bezpieczniki całe i w kabinie i pod maską . Napięcie na bezpieczniku pieca też jest ale na kostce pieca już nie ma !
Mało tego podłączyłem lewe napięcie prosto z aku do webasta i komunikacja wróciła ale nie tędy droga .
Pytanie .
Czy jest gdzieś po drodze do pieca jakiś bezpiecznik inny od tego pod maską albo gdzie jest przekaźnik odpowiadający za webasto ?
Może inne pomysły ?
-- Śr paź 29, 2014 17:09 --
Z tego co odpisał mi kolega Jarry w innym wątku to wina przepalonej wiązki . A więc teoretycznie nie do sprawdzenia .
Ale dobra rada dla tych co mają problem z komunikacją webasto , warto sprawdzić czy dochodzi do pieca stałe napięcie . To jest ta kostka dwu pinowa z dwoma najgrubszymi przewodami ( u mnie to czerwono-żółty i brązowy ) . Zanim kupisz inny piec sprawdź czy na pewno webasto dostaje stałe napięcie .
Mam tourana 2004 r zamontowany był dogrzewacz, vcds komunikował się normalnie .
Postanowiłem rozbudować ten sprzęt do pełnego ogrzewania .
Wymieniłem webasto na pełne , wymusiłem uruchomienie pieca z vcds , piec ruszył po kilku minutach wypiołem bezpiecznik zgodnie z instrukcją kolegi jerrego. Po ponownym włożeniu bezpiecznika zaczęła się zabawa . Vcds pokazał brak połączenia z webasto , myślę no to pięknie uwaliłem płytkę pieca ale okazało się że płytka cała . Założyłem nawet stary dogrzewacz i lipa , brak komunikacji . Bezpieczniki całe i w kabinie i pod maską . Napięcie na bezpieczniku pieca też jest ale na kostce pieca już nie ma !
Mało tego podłączyłem lewe napięcie prosto z aku do webasta i komunikacja wróciła ale nie tędy droga .
Pytanie .
Czy jest gdzieś po drodze do pieca jakiś bezpiecznik inny od tego pod maską albo gdzie jest przekaźnik odpowiadający za webasto ?
Może inne pomysły ?
-- Śr paź 29, 2014 17:09 --
Z tego co odpisał mi kolega Jarry w innym wątku to wina przepalonej wiązki . A więc teoretycznie nie do sprawdzenia .
Ale dobra rada dla tych co mają problem z komunikacją webasto , warto sprawdzić czy dochodzi do pieca stałe napięcie . To jest ta kostka dwu pinowa z dwoma najgrubszymi przewodami ( u mnie to czerwono-żółty i brązowy ) . Zanim kupisz inny piec sprawdź czy na pewno webasto dostaje stałe napięcie .
Z pozdrowieniami Miras
PPD
Mody: webasto , podgrzewane fotele z tapicerką lift , naprawa maty w fotelu , parktronic , vw bluetooth touch phone kit , MFA , MFSW , TPMS .
PPD
Mody: webasto , podgrzewane fotele z tapicerką lift , naprawa maty w fotelu , parktronic , vw bluetooth touch phone kit , MFA , MFSW , TPMS .
- brzoza1234
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
wszystko jest do sprawdzenia, trzeba tylko troche chęci chcesz schemat nie ma problemu wiazka jest prosta do sprawdzenia
PozdraVWiam Brzoza tel: 7(4+4)1 977 (4+4)59