Teraz jest Śr wrz 17, 2014 01:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So sie 17, 2013 12:57 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn maja 14, 2012 14:48
Posty: 115
Lokalizacja: Puck
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
czy wymieniajac radio z rcd-300 na rcd-310 potrzebuje wykonac jakas kombinacje z kabelkami ??

obecnie mam podlaczony wzmacniacz na 4 glosniki bez subwofera, podczas wyciagania radia
dopatrzylem sie jednego kabelka ktory byl wpiety przelotowo przez gniazdo do radia i wpiety w miejsce gdzies po lewej stronie w ktorys z pinow

kabelek niepozorny, nie zagruby, wrecz chudy, do czego moglby on sluzyc?

niezuwazylem z ktorego miejsca sie wypiol wiec wpiolem ponownie calea wtyczke w gniazdo radio i chodzi tak jak mysle bez zmian

teraz chcialbym zalozyc rcd 310 - czy polaczenia sa jednakowe, wystarczy wpiac koste czy cus wiecej pokombinowac?

nie posiadam czujnikow cofania... jedynie wzmacniacz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sie 17, 2013 13:50 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię: Janek
Dołączył(a): So lip 07, 2012 21:58
Posty: 1797
Lokalizacja: GD
Podziękował : 18 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Wystarczy wpiąc tylko te kostki na swoje miejsce... jedyna różnica to w mocowaniu anten/y. W RCD300 jest mocowanie każdej z anten osobno, zaś w RCD310 jest to w jednej kostce. Na forum jest gdzieś temat o przelotkach na anteny itp.

_________________
Touran by GioW
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sie 17, 2013 15:17 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: Golf V variant
Imię: Marcin
Dołączył(a): Wt lis 20, 2012 16:53
Posty: 338
Lokalizacja: śląsk
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
ja mam rcd210 a chcę wrzucić 310 - nie mam vcds'a więc nie wiem jaki mam moduł - mam pytanie czy radio będzie chodzić jak należy tzn nie rozładuje mi aku? autko mam z 2008r
i czy w ASO bez problemów podadzą mi kod do radia? czy trzeba za to płacić ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sie 17, 2013 21:16 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1,9 BXE 105KM 2006
Imię: Damian
Dołączył(a): N lut 17, 2013 21:30
Posty: 673
Lokalizacja: Wlkp
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy
nikt w serwisie ci za darmo nie poda kodu musisz być pewien tego radia bo jak będą weryfikować to sprawdzą zaraz czy nie jest kradzione :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sie 17, 2013 21:47 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: Tourany ;)
Imię: Maciek
Dołączył(a): So sie 28, 2010 20:00
Posty: 1930
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
Za free to nie podadzą raczej, jakbyś miał problem to napisz, mam kolesia co za 50 zł załatwia.

A 310 Ci aku nie rozładuje, bo miałeś 210kę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sie 17, 2013 23:44 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: Golf V variant
Imię: Marcin
Dołączył(a): Wt lis 20, 2012 16:53
Posty: 338
Lokalizacja: śląsk
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
admin napisał(a):
Za free to nie podadzą raczej, jakbyś miał problem to napisz, mam kolesia co za 50 zł załatwia.

A 310 Ci aku nie rozładuje, bo miałeś 210kę.


dzięki, pytanie tylko ile w aso wołają za to... swoją drogą to niezła polityka, mam ori radio, książkę serwisową z instrukcją od radia a kodu nigdzie nie ma, teraz jak chcę sprzedać to muszę zapłacić by dostać kod...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N sie 18, 2013 01:04 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn maja 14, 2012 14:48
Posty: 115
Lokalizacja: Puck
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
GioW napisał(a):
Wystarczy wpiąc tylko te kostki na swoje miejsce... jedyna różnica to w mocowaniu anten/y. W RCD300 jest mocowanie każdej z anten osobno, zaś w RCD310 jest to w jednej kostce. Na forum jest gdzieś temat o przelotkach na anteny itp.



tak o antence wiem, mam juz ta przejscowke, gateway rowniez wymieniony, zastanawia mnie ten kabelek ktory byl wpiety w jakis pin do czego on byl ?, z tylu mam podlaczony wzmacniacz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N sie 18, 2013 11:33 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 BKD 2004r.
Imię: Michał
Dołączył(a): So lip 16, 2011 15:00
Posty: 4087
Lokalizacja: Szadek/Łódź/Warszawa
Podziękował : 66 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Czasami kod do radia poprzedni właściciel zapisuje na obudowie. Tak mam w nowym radiu. W serwisie za kod wołają od 70zł do 140zł. Dzwoniłem do pięciu i tak się cenią.

_________________
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N sie 18, 2013 12:33 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: Golf V variant
Imię: Marcin
Dołączył(a): Wt lis 20, 2012 16:53
Posty: 338
Lokalizacja: śląsk
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
niko02 napisał(a):
Czasami kod do radia poprzedni właściciel zapisuje na obudowie. Tak mam w nowym radiu. W serwisie za kod wołają od 70zł do 140zł. Dzwoniłem do pięciu i tak się cenią.


no to piękna cena.. u mnie kodu nie będę miał zapisanego bo jest jeszcze tak jak z fabryki wyjechał.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 19, 2013 00:42 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn maja 14, 2012 14:48
Posty: 115
Lokalizacja: Puck
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Kris_Poland napisał(a):
GioW napisał(a):
Wystarczy wpiąc tylko te kostki na swoje miejsce... jedyna różnica to w mocowaniu anten/y. W RCD300 jest mocowanie każdej z anten osobno, zaś w RCD310 jest to w jednej kostce. Na forum jest gdzieś temat o przelotkach na anteny itp.



tak o antence wiem, mam juz ta przejscowke, gateway rowniez wymieniony, zastanawia mnie ten kabelek ktory byl wpiety w jakis pin do czego on byl ?, z tylu mam podlaczony wzmacniacz


w kodowaniach nie musze nic zmieniac vcds-em?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 19, 2013 07:03 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię: Janek
Dołączył(a): So lip 07, 2012 21:58
Posty: 1797
Lokalizacja: GD
Podziękował : 18 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Kris, nie wiem jak z tym kabelkiem ale sama wymiana radia to wyciągnięcie starego i włożenie nowego. Nic nie zmieniasz, nic nie kodujesz itp. Jedynie warto sprawdzić GW aby RCD310 nie zżerało prądu.

_________________
Touran by GioW
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 19, 2013 09:38 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię: Leszek
Dołączył(a): Pn cze 06, 2011 17:52
Posty: 5306
Lokalizacja: WAWA - MAZ
Podziękował : 30 razy
Otrzymał podziękowań: 117 razy
marnon napisał(a):
niko02 napisał(a):
Czasami kod do radia poprzedni właściciel zapisuje na obudowie. Tak mam w nowym radiu. W serwisie za kod wołają od 70zł do 140zł. Dzwoniłem do pięciu i tak się cenią.


no to piękna cena.. u mnie kodu nie będę miał zapisanego bo jest jeszcze tak jak z fabryki wyjechał.


A sprawdź w intrukcji obsługi radia - tam może zapisany jest kod.

_________________
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 19, 2013 12:40 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: Golf V variant
Imię: Marcin
Dołączył(a): Wt lis 20, 2012 16:53
Posty: 338
Lokalizacja: śląsk
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
cheles napisał(a):
marnon napisał(a):
niko02 napisał(a):
Czasami kod do radia poprzedni właściciel zapisuje na obudowie. Tak mam w nowym radiu. W serwisie za kod wołają od 70zł do 140zł. Dzwoniłem do pięciu i tak się cenią.


no to piękna cena.. u mnie kodu nie będę miał zapisanego bo jest jeszcze tak jak z fabryki wyjechał.


A sprawdź w intrukcji obsługi radia - tam może zapisany jest kod.



wszędzie szukałem niestety nie ma. trudno jakoś muszę sobie poradzić


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 19, 2013 12:41 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię: Leszek
Dołączył(a): Pn cze 06, 2011 17:52
Posty: 5306
Lokalizacja: WAWA - MAZ
Podziękował : 30 razy
Otrzymał podziękowań: 117 razy
To zostaje Ci tylko tel do ASO. Zrób tak jak zrobił Nico02 obdzwoń kilka i porównaj ceny.

_________________
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 19, 2013 13:35 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 2.0 DSG BKD '05
Imię: B
Dołączył(a): Wt kwi 05, 2011 23:19
Posty: 1437
Lokalizacja: Toruń
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 9 razy
mi jakiś magik rozkodował za stówkę, nadając nowy kod i tyle :)

_________________
Image

Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

regeneracja turbosprezarek | regeneracja wtryskiwaczy