Teraz jest Pt paź 24, 2014 20:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr cze 08, 2011 13:55 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn cze 06, 2011 10:59
Posty: 10
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Witam.
Jestem nowym posiadaczem tourana i mam zagwozdkę .
chodzi mi o spryskiwacze lamp posiadam spryskiwacze ale nie mam Xnonów a dowiadywałem się że spryskiwacze były montowane tylko z Xnonami a ja posiadam zwykłe jak to ejst thx dzięki za odpowiedzi pozdrawiam Akuku

P.S
jakie były wersje wyposażenia ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2011 13:59 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię: Marcin
Dołączył(a): So lut 26, 2011 09:51
Posty: 1628
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Otóż źle się dowiedziałeś, albo od złej osoby :)
Spryskiwacze były też dostępne w pakiecie zimowym (bez xenonów) :)

_________________
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2011 14:51 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn cze 06, 2011 10:59
Posty: 10
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Aha to dobrze Bo juz myślałem ze był jakiś dzwon i było robione po kosztach :D a wiesz moze jakie są wersję wyposażenia ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2011 17:49 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię: Marcin
Dołączył(a): So lut 26, 2011 09:51
Posty: 1628
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Basic - teraz zdaje się nazywany Conceptline'em - najuboższe
Trendline
Highline
No i jakieś trowy indywidualne np. taki jak mój z Niemiec - wersja Goal - zdaje się że to coś jak Trendline.
Ale co próbujesz się dowiedzieć?

_________________
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2011 16:51 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn cze 06, 2011 10:59
Posty: 10
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
nom tylko jak to sprawdzić gdzieś to piszę ????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2011 17:34 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: Tourany ;)
Imię: Maciek
Dołączył(a): So sie 28, 2010 20:00
Posty: 1953
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy
W książce serwisowej (jakoś na początku) lub w bagażniku powinieneś mieć taką wlepkę:

Obrazek


TREND to skrót od wersji wyposażenia (trendline).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2011 18:28 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn cze 06, 2011 10:59
Posty: 10
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Heheh to mamy problema książki nie posiadam . a gdzie dokładnie w bagażniku ona jest ??? bo mam wersje 7 os. i nigdzie nie widziałem na wierzchy na 100% jej nie ma moze gdzieś schowana ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2011 20:20 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię: Marek
Dołączył(a): N lut 27, 2011 22:19
Posty: 837
Lokalizacja: Bolesławiec
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Akuku napisał(a):
Heheh to mamy problema książki nie posiadam . a gdzie dokładnie w bagażniku ona jest ??? bo mam wersje 7 os. i nigdzie nie widziałem na wierzchy na 100% jej nie ma moze gdzieś schowana ?

u mnie trzeba podnieść klapę (podłogę) w bagażniku, następnie plastikową wytłoczkę od koła zapasowego, i wtedy ukazuje się nalepka :). Owocnych łowów.

_________________
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2011 20:27 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn cze 06, 2011 10:59
Posty: 10
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Hmmm no nie wiem poszukamy zobaczymy ale narazie szukać nie bede bo pogodo brzydka .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 18, 2011 22:36 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Touran 1,9 AVQ 2003
Imię: Marek
Dołączył(a): N lut 27, 2011 22:19
Posty: 837
Lokalizacja: Bolesławiec
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Podepnę się pod temat rozpoczęty przez Akuku.
W moim Touranie, w przednim zderzaku mam wycięcia pod spryskiwacze reflektorów ale spryskiwacze nie działają. Moje pytania:
1. Czy mam spryskiwacze, czy tylko zaślepki (czy były wypuszczane zderzaki z zaślepkami, czy jak były "dziury" w zderzaku to zawsze dawali spryskiwacze)?
2. Czy można na podstawie w/w wklejki zidentyfikować posiadanie spryskiwaczy reflektorów czy trzeba szukać pod maską?
3. Jeśli szczęśliwie okaże się, że spryski posiadam to pewnie aktywuje je tylko przez VAG - to już moje stwierdzenie :)
Dla informacji: mój Touran ma pakiet zimowy (bo chyba w skład tego pakietu wchodzą m.in. podgrzewane fotele) oraz dość duży zbiornik na płyn (gdy tylko zapala się kontrolka płynu do spryskiwaczy wlewam ok. 4 l płynu)

_________________
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 18, 2011 23:17 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię: Marcin
Dołączył(a): So lut 26, 2011 09:51
Posty: 1628
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Jak nie ma spryskiwaczy, to nie ma dziur w zderzaku.
Jak masz duży zbiornik (4l przy kontrolce) to masz spryski, ale CI nie działają. I tak spryski były w pakiecie zimowym.
VAG i sprawdź co wyświetli :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 19, 2011 12:04 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię: Leszek
Dołączył(a): Pn cze 06, 2011 17:52
Posty: 5322
Lokalizacja: WAWA - MAZ
Podziękował : 30 razy
Otrzymał podziękowań: 120 razy
Rauko napisał(a):
Jak nie ma spryskiwaczy, to nie ma dziur w zderzaku.
Jak masz duży zbiornik (4l przy kontrolce) to masz spryski, ale CI nie działają. I tak spryski były w pakiecie zimowym.
VAG i sprawdź co wyświetli :)


Jezeli masz pakiet zimowy w tym wchodza podgrzewane fotele to masz i podgrzewane spryskiwacze - standart w pakiecie zimowym w tym takze podgrzewane lustarka (to sprawdzisz na galce zmiany ustawienia lusterek. U mnie standartowo spryski sa ustawione co 4 uzycie spryskiwacza uruchomiaja sie spryskiwacze refrektorow i by najmniej nie mam ksenonów.
Jezeli spryski Ci nie dzialaja to: sprawdz Vagiem czy pokaze bledy, sprawdz bezpieczniki moze ktorys jest przepalony.

_________________
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 19, 2011 11:52 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto: 1T1 BKD 2004r.
Imię: Michał
Dołączył(a): So lip 16, 2011 15:00
Posty: 4126
Lokalizacja: Szadek/Łódź/Warszawa
Podziękował : 70 razy
Otrzymał podziękowań: 123 razy
Mam podobnu problem, w zderzaku są zaślepki spryskiwaczy, są grzane lustra, grzane siedzenia ale spryskiwacze nie działają. zastanawiam się, czy zderzak był wyimeniony, bo był dzwon i po prostu jest inny, czy te spryski faktycznie tam siedzą i jest jakiś problem... Czy ktoś z wawy jest w stanie mi pomóc?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 19, 2011 14:39 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Śr wrz 08, 2010 21:48
Posty: 1066
Lokalizacja: Warszawa / Łodz
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Zdejmij zderzak i zobacz co masz. Albo zrób diagnostyke pompki spryskiwaczy lamp i zobaczysz czy się podnisa pod ciśnieniem płynu - bo tak mają sie podnieśc. Moga byc tez tak zakodowane zeby się nie uruchamiały. Diagnostyka albo wyjecie zderzaka.

_________________
Pierwszy w Polsce Touran 2005 z KeeyLess Go.... https://www.youtube.com/watch?v=b40w8xfera4
Licznik z grafiką 3D na pokładzie (coming soon) , zdjęcia niebawem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2011 12:53 
Offline
Początkujący

Auto:
Imię:
Dołączył(a): N lip 17, 2011 16:01
Posty: 13
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Częstą przypadłością nie działających sprysków lamp jest zatarta pompka przy zbiorniku płynu, przepala bezpiecznik.

Przy posiadanym dużym zbiorniku i spryskiwaczach reflektorów były montowane dwie pompki, jedna była do szyb druga do lamp. Jeśli ktoś wcześniej VAGiem wyłączył działanie tej pompki np. z powodu szybkiego zużycia płynu, lub miał ustawione światła w trybie skandynawskim to ta pompka też nie działa, chyba że włączy się światła ręcznie włącznikiem.
Z tego głównie powodu, tak myślę,że używane są o wiele rzadziej, pompki się zacierają.

U siebie po przywiezieniu auta z niemiec też musiałem wymienić pompkę. Jej cena nie jest wysoka (ok. 80zł) ale jest trochę pracy by się do niej dostać.
Trzeba zrzucać przedni zderzak.
Gdzieś na innym forum gość pisał, że wymienił ją przez wyjętą kratkę halogena, ale musiał mieć chyba "rączkę ginekologa" by w takiej małej przestrzeni uporać się z problemem. Ja nawet nie próbowałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

regeneracja turbosprezarek | regeneracja wtryskiwaczy