Brak klaksonu / sygnału
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Brak klaksonu / sygnału
Witam Wszystkich,
Mam problem z autkiem, a mianowicie nie działa w nim klakson. Sprawdziłem bezpieczniki i są OK. Nie jestem w stanie zlokalizować przekaźnika (o ile faktycznie taki istnieje w modelu 1T2). Wymontowany klakson nie działa przy podłączaniu pod akumulator, jednak podpinając się miernikiem we wtyczkę mam brak napięcia. Nie słychać też "pykania" przekaźnika. Sprawdzałem na włączonym zapłonie.
Czy będzie w stanie mi ktoś z Was pomóc? Jakieś sugestie?
PS. W wątku "Bezpieczniki i przekaźniki w Touranie" brak rozpiski przekaźników ;(
Pozdrawiam!
Mam problem z autkiem, a mianowicie nie działa w nim klakson. Sprawdziłem bezpieczniki i są OK. Nie jestem w stanie zlokalizować przekaźnika (o ile faktycznie taki istnieje w modelu 1T2). Wymontowany klakson nie działa przy podłączaniu pod akumulator, jednak podpinając się miernikiem we wtyczkę mam brak napięcia. Nie słychać też "pykania" przekaźnika. Sprawdzałem na włączonym zapłonie.
Czy będzie w stanie mi ktoś z Was pomóc? Jakieś sugestie?
PS. W wątku "Bezpieczniki i przekaźniki w Touranie" brak rozpiski przekaźników ;(
Pozdrawiam!
-
- Kandydat
-
- Kandydat
Witam wszystkich. Również mam problem z klaksonem. Gdy kupiłem autko klaksonu już nie było. Brak również sterowania radiem za pomocą kierownicy. Grzebał mi tam jakiś elektryk i objawy były takie że czasami było wszystko było ok. a czasami nic nie było. Teraz od dłuższego czasu brak . Czy zna ktoś może przyczynę?? Z góry dziękuję za pomoc.
- balikgdansk
- Przeglądacz
- Auto:: Audi A6C7 3,0tdi
- Imię:: Krzysztof
- balikgdansk
- Przeglądacz
Tu masz link http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... e_Versions
tam szukaj wersji highline type 2
tam szukaj wersji highline type 2
-
- Początkujący
- Kontakt:
Witam,
dzisiaj kupiłem coś takiego : http://allegro.pl/klakson-slimak-fanfar ... 55670.html
Czy ktoś orientuje się czy wystarczy zmostkować te 2 sygnały, odciąć oryginalną wtyczkę i za pomocą kostki wpiąć je pod instalację bez przekaźnika?
Fabryczny przekaźnik pyka gdzieś pod kierownica.. Wydaje mi się, że powinno działać.
Będę wdzięczny za rozwianie wątpliwości ..
Pozdrawiam
dzisiaj kupiłem coś takiego : http://allegro.pl/klakson-slimak-fanfar ... 55670.html
Czy ktoś orientuje się czy wystarczy zmostkować te 2 sygnały, odciąć oryginalną wtyczkę i za pomocą kostki wpiąć je pod instalację bez przekaźnika?
Fabryczny przekaźnik pyka gdzieś pod kierownica.. Wydaje mi się, że powinno działać.
Będę wdzięczny za rozwianie wątpliwości ..
Pozdrawiam
- balikgdansk
- Przeglądacz