Motor storung werkstatt a nastepnie abgas werkstatt???
-
- Kandydat
- Auto:: 1T2006 2.0TDI BMM
- Imię:: Lukasz
Motor storung werkstatt a nastepnie abgas werkstatt???
Witam. Dziwne rzeczy zaczęły się dziać z moim Turem. Zaraz po uruchomieniu silnika i przejechaniu dosłownie 300 m wyskoczył komunikat z żółtymi świecami żarowymi (o ile dobrze rozczytałem w instrukcji). W tym samym czasie, tak jakby silnik zaczął wyć i nie chciał wskoczyć następny bieg(automat). Po zatrzymaniu się i restarcie silnika komunikat chwilowo znikł. Niestety po przejechaniu ok. 20 km pojawił się nowy, widoczny do dziś komunikat na wyświetlaczu oznaczony jako Abgass Werkstatt. Ponadto pojawił się problem z zapalaniem. Strasznie długo trzeba kręcić i jakoś strasznie słabo słychać. Za to po odpaleniu "klekocze" strasznie. Może koledzy mają jakieś doświadczenie z podobną sytuacją? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam.
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Re: Motor storung werkstatt a nastepnie abgas werkstatt???
Z tego co piszą na innym forum, może to być wina przepustnicy lub EGR. Wpisz sobie ten komunikat w google i wszystkiego się dowiesz.LakiTouran pisze:Witam. Dziwne rzeczy zaczęły się dziać z moim Turem. Zaraz po uruchomieniu silnika i przejechaniu dosłownie 300 m wyskoczył komunikat z żółtymi świecami żarowymi (o ile dobrze rozczytałem w instrukcji). W tym samym czasie, tak jakby silnik zaczął wyć i nie chciał wskoczyć następny bieg(automat). Po zatrzymaniu się i restarcie silnika komunikat chwilowo znikł. Niestety po przejechaniu ok. 20 km pojawił się nowy, widoczny do dziś komunikat na wyświetlaczu oznaczony jako Abgass Werkstatt. Ponadto pojawił się problem z zapalaniem. Strasznie długo trzeba kręcić i jakoś strasznie słabo słychać. Za to po odpaleniu "klekocze" strasznie. Może koledzy mają jakieś doświadczenie z podobną sytuacją? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam.
-
- Kandydat
- Auto:: 1T2006 2.0TDI BMM
- Imię:: Lukasz
Witam. Dziękuję za szybką odpowiedź. Znalazłem parę opinii, że to właśnie może być przepustnica bądź EGR. Ale również różnorakie czujniki, bądź turbina padła. Niestety samemu nie jestem w stanie stwierdzić co się na prawdę dzieje. Może ktoś na forum zna sprawdzonego, dobrego mechanika(elektromechanika?) w rejonie najlepiej Tomaszowa Mazowieckiego, bądź Piotrkowa?