Teraz Touran:),wersja Highline, rocznik 2008, przebieg 87k mil co w kilometrach daje jakies 140k.
Wyposazenie:
7 foteli,
skrzynia 6 biegow,
czarne szybki,
klima 2-strefowa,
radio z mp3,
czujnik parkowania z tylu,
mfa+
tempomat,
zestaw glosnomowiacy Parrot sprzezony z radiem,
elektryczne okna i lustra,
kierownica taka chyba ala sportowa;)
isofixy,
relingi chromowane,
przeciwmgielne,
....
jak przypomne dopisze;)
W planach.... zobacze... na bank zagosci Hid bo zamiast bieli piekny kolor pomaranczowy z przodu auta... na pewno postaram sie o kierownice multifunkcje, mam nadzieje ze do zimy uporam sie ze skora a juz na pewno z grzanymi fotelami... pewnie tyle chodz kto wie...
pare fotek, pogladowe na poczatek;)
jak bede mial wiecej czasu to porobie ladniejsze:)
27.06.2012
Dzisiaj touranik dostal nowe zabawki

12.07.2012
Przez weekend doszlo kilka nowych rzezczy:
ulamalem zaczep w pilocie wiec wypadalo wymienic skorupke na nowa, a kolejny dostal nowa klawiaturke:) dla porownania stare i nowe pilociki
footwell zainstalowany:):)
zawitaly naklejki na raczki od foteli z czerwona wstawka... na prawde dodaja smaku... mala rzecz a cieszy:):)
08.08.2012
Dzis pochwale sie moim chyba najwiekszym jak dotychczas modem:) kierownica z przyciskami:) bardzo mi jej brakowalo bo nawyk z poprzedniego samochodu zostal w palcach i mialem odruchy przyszania radia wyimaginowanymi guziczkami...
Kompletowalem graty przez 2 tygodnie, zalozylem, pokodowalem co trzeba i hula.. bo musi!!
przed faktem
po fakcie
Postaralem sie rowniez o uzupelnienie wybrakowanych drzwi.... niby wersja hajlajn ale zeby lampek w drzwi nie dac...

to mu dolozylem

11.10.2012
Doszedl a wlasciwie doszla lampeczka nad 3 rzedem fotleli. musze jeszcze usunac brud z podsufitki i dolozyc sie troszke bo podczas walki z podsufitka troszeczke sie roawarstwila i nie wyglada estetycznie ale przynajmniej nie odstaje.
Jak dla mnie jest super, gdy siedza pasazerowie na 3 rzedzie swiatlo pada tam gdzie powinno, zarowno w przypadku fotele sa zlozone.
08.12.2012
Nowy komplecik felg Ronal z oponkami Dunlop Wintersport 4D
Felgi w stanie idealnym, 1 malutka wzerka, zadnych zadrapan... piekne, mi i Ksigowej bardzo sie podobaly zawsze, w tygodniu zarzuce na samochod to sie pochwale.
18.12.12
Dzisiaj ogarnalem temat zimowek, zalozone, wystarczylo tylko uzupenic ubytki powietrza. Felgi kupilem razem z oponami, opony po 1 sezonie, 2 z data 3711 i 2 z data 3911. myslalem ze beda glosniejsze ale jestem milo zaskoczony:). Felgi prezentuja sie znakomicie:) nie sa zniszczone, dekielki tylko korozja troszke bierze... ale ogolnie piekny zestaw:) Focia robiona miotla wiec sory za jakosc, jak dojade do Polski to zrobie zdjecia aparatem bo zona zajumala:)

15.01.13
Kolejny udany modzik, malutki, subtelny, fajny... podswietlane klameczki:)
Czesci zamowione w salonie, przydal sie manual z forum:)
09.02.13
Chcialem sie pochwalic nowym wnetrzem, wybielonym przez ledy ze sie tak wyraze;)
zmienilem zarowki na ledy, ktore sam sobie stworzylem. zostaly mi do zrobienia lamki w drzwiach, tu zrobie tylko na czewonych ledach a pod drzwiami zamierzam zamontowac lampki jak w footwelu:) lampki juz sa, przeszkoda jak zwykle jest brak czasu...
teraz kilka zdjec po transformacji, kolor ledow zimny, pewnie cos okolo 6000k w realu nie sa az tak bardzo niebieskie jak na zdjeciach, wiadomo co aparat to nie ludzkie oko....
14.02.2013
Dzis chcialem zaprezentowac cos, co w kazdym moim poprzednim samochodziku goscilo...
lampeczka z passata w8

zaroweczki wywalilem rzecz jasna i siedza ledy 'home made'
szczerze to nameczylem sie troszku zeby przewod slupkiem przeciagnac ale jakos poszlo, spedzilem wiecej czasu nad tym niz zakladalem...
Efekty:
08.06.2013
Sobota, ładna pogoda wiec trzeba bylo sie zabrac za tarcze i klocki poniewaz aktalne juz byly baaaardzo mocno zuzyte, az wstyd pokazac

Oryginalne części w cenie tanich zamiennikow (lol!!!!) zalatwil mi kolega

cala operacja przebiegla bezproblemowo, zarowno tarcze jak i klocuszki powolutku sie docieraja, hamulce kazdego dnia sa coraz mocniejsze co bardzo mnie cieszy

kilka zdjec, sory za jakosc, robione kluczem francuskim

10.06.2013r
dzis postanowilem podmienic zestaw glosnomowiacy, mialem Parrota 3100 a udalo mi sie kupic co prawda uzywke ale super stan Parrot 3200LS. zostalem przy taj marce z tego wzgledu ze jest niezawdna:)
ma bardzo fajne funkcje, mozna wlasa tapetke wgrac i inne:)
super sprawa
Stary
i nowy
27.06.2013r
Odmowilo posluszenstwa lozysko Macpersona... niestety... kupilem za 29pln Lemfordka:)
podczas wymiany lozyska okazalo sie ze nakretka na amortyzatorze zaklepana przez kogos, gwint zniszczony.... wysilki mechanikow na nic.... Wzieli wielke zabki zlapali za tloczek, klucz pneumatyczny i poszlo... poszedl tez amortyzator... aledowedzialem sie jak juz od mechanika wyjechalem... zabami zniczyli tloczek i po sprawie... wrocilem i podziekowalem....
wiec trzeba bylo sobie sprawic nowe amorki... kupilem Sachsy, mysle ze to dobry wybor- przynajmniej z fabryki na takich wyjechal:)
wiec tym razem w bardziej zaprzyjaznionym warsztacie wymienilismy amorki i przy okazji tez drogie lozysko jak juz bebchy byly na wierzchu.
z zabiegu fotek nie mam bo lapki utaplane byly ale przed montazem uwiecznilem co kupilem:)

06.09.2013
Po dluzszej przerwie chcialem pokazac cacko, ktore kupilem zonie:)
Poloweczka, 1.4 pojemnosc benzynki, rok 200, przebieg- oryginalny z ksiazeczka to 39800 mil czyli jakies 64 000 km. malo. autko w sroku nie jest zniszczone, szybki i lustra elektryczne, szyber tez na prad. klimy brak- wielki minus... trudno. centralny byl, otwieranie z pilota juz zorganizowalem. poki co jedzi sie fajnie. nic nie trzeszczy i nie skrzypi bo maly przebieg...
kilka fotek do wgladu

15.01.2014
W końcu sie zmusiłem pokazać moda którego już dość dawno temu zrobilem, super sprawa, przydatne i bardzo efektowna sprawa!! zdjęcia kiepskiej jakości (jak zwykle), jakoś nie mam weny żeby wziać apaat i coś kreatywne zrobić...
nie ma jak telefon!!

Użyte zostaly diody Cree 5W, niewielki radiator, dodatkowo zrobilem 2 niewielkie otwory do odprowadzienia wody. calość zalana klejem dwuskładnikowym ale dla świętego spokoju te otwory, auto caly czas pod chmura i jeszcze w tym kraju gdzie deszcz pada co godzine trzeba dmuchać na zimne...

14.04.2015
Z wizyta u Jacka w Łowiczu....
efekty:

04.05.2016
Daaaawno mnie tu nie bylo...
Braak czasu, ale sie pochwale, a co...
kupilem żonie takiego pomykacza, przebieg jest jaki jest... nie jest idealna ale to już druga nasza Ibi. poprzednia była super, ta raczej też:-)
Dobrze wyposażona, silnik 1.8t, chciała się szybciej przemieszczać to teraz lata bokami na rondach:-)
Pierwsze mody jużmam za sobą... przerażały mnie caly czas zaparowane reflektory wiec sie zmusilem, zrobilem przeróbke i teraz ibi ma bi-xenony:-)