Pewnie wielu z Was, właczając mnie

Widziałem wczesniej mniej lub bardziej udane próby z kamerką 3AA... lecz nikt jakoś nie kwapił sie do zrobienia moda z kamerką 3Q0... (oprócz 2 chłopaków z forum G6)
... więc pomyslałem why not, tet's try

... poniżej przedstawie Wam moje wyniki...
-części:
- najlepiej kupić "bezramkowe" lusterko: 3G0857511 AC / AD aby być "trendy"

- kamerka 3Q0980654 dla platform PQ35 najlepiej z H04 lub H06 SW nie jest istotne, gdyż można za pomocą "darmowego" ODIS-E uaktualnic oprogramowanie do najnowszej wersji
- pliki parametryzacji... dostępne w ori VCP lub za $$$ dla ODIS-E
- "taśma" przedłużająca dla obiektywu: 34 PIN 0.5 Pitch, należy zwrócić uwagę na długość, po moich eksperymantach... wniosek... tylko tasma o dlugości 20 cm pracuje poprawnie i jest wystrczająca do zamontowania sterownika, za czujnikiem RLS (dostepna na alleg...)
- "lącznik" 34 PIN 0.5 Pitch (dostepny na alli...)
- obudowa Audi TT 8S8857519 4PK
...teraz trochę "praktyki" oczywiście sposób montażu pozostaje indywidualną kwestią, przedstawie kilka przykładów:
Jeżeli posiadasz w swoim aucie okrągły czujnik deszczu/zmierzchu to jesteś w dobrej sytuacj, gdyż "oko" kamerki możesz zamontować w nowo nabytym lusterku:
Jeśli posiadasz aktualnie zamontowanie lusterko z Light Assist ( kwadratowy RLS )również możesz je wykorzystać, montując "oko" w miejsce kamerki LA:
... cóż ja postanowiłem sprzedać moje lusterko z High Beam Assist i po zakupie częsći potrzebnych do w/w moda zostało mi jeszcz na flaszkę Whiskey

... ale musiałem wykonać "pracę od podstaw" poniżej kilka fotek

Najważniejsza informacją jest to, że tak zamontowana kamerka daje się skalibrować i jest w pełni funkcjonalna a co za tym idzie nie wymaga wymiany przedniej szyby czy też montowania ori holderów, co było głowną intencją tego moda

... całkowity koszt ok 400 zł, po upłynnieniu HBA jeszcze zostało na "flaszkę"

Info na temat kalibracji dostępne w sieci (może kiedyś "popełnie" jakiś manual)
... 2 filmiki z testów

https://www.youtube.com/watch?v=Zjr5TPRc62A
https://www.youtube.com/watch?v=vKGLtkwNNkg
... możliwości kamerki można znaleść w necie, jest ona montowana na zarówno na platformach MQB jak i PQ35

... więc Powodzenia i do roboty

Dziękuję