No i dzisiaj wziąłem się za sprawdzanie klimy.
Po wymianie zaworu w sprężarce (nic nie pomogło) postanowiłem sprawdzić czy przypadkiem gdzieś wiązka nie jest przetarta.
Na początku zrobiłem małą wiązkę testową, która została podpięta pod wymontowany stary zawór i pod panel, po wciśnięciu przycisku ECON (zgaszona dioda) zawór zaczął "wibrować" czyli działać.
W VCDS-ie nie pokazał się już błąd (a wcześniej wyskakiwało jak włączałem klimę przyciskiem ECON):
Address 08: Auto HVAC Labels: 1K0-907-044.lbl
1 Fault Found:
00898 - Control Circuit A/C compressor
010 - Open or Short to Plus
Jeżeli stary zawór działa to po pierwsze nie potrzebnie kupowałem nowy i wymieniałem, a co najważniejsze mam uszkodzoną wiązkę od zaworka do panela.
Następnie zrobiłem dłuższą wiązkę z kostką do zaworka w sprężarce i podpiąłem pod panel.
Ważne żeby rozpinać wtyczkę przy zaworku w sprężarce przy odpiętym akumulatorze bo jak by włączył się wentylator chłodnicy to może nam poszatkować łapę.
Klima zaczęła działać, sprężarka się włącza i z nawiewów leci zimne powietrze, ale.....
No właśnie, myślałem że będzie OK ale po wyłączeniu klimy (na przycisku ECON zapalamy diodę) klima nie do końca się wyłącza.
Wieje mniej zimnym, ale wieje, w VCDS-e widzimy w blokach pomiarowych zatrzymanie wiatraków, spadek ciśnienia kompresora a dalej wieje zimnym powietrzem
Po odłączeniu testowej wiązki i włączeniu nawiewu bez klimy czuć o wiele cieplejsze powietrze niż wcześniej jak była wiązka testowa.
Co jest grane ????
Nie ma żadnych błędów, ani w panelu, silniku itp.
A tu kilka zrzutów z VCDS-a:
Klima nie włączona:
Włączona klima i nawiew na "LOW" + pełna moc nawiewu.
Wyłączona klima i za chwilę włączona
Klima wyłączona (widać że pracuje tylko jeden wiatrak albo już prawie przestaje działać)
Macie jakieś pomysły, bo sam już nie wiem, sprężarka zwalona czy nie ???
Rozumiem że wiązka do poprawki ?
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa