Będę edytował pierwszy post by umieścić tu wszystkie info dotyczące wymiany, schemat itp.
Opierałem się na schematach od Skody SuperB 3T bo najlepiej pasowało sterowanie lampami przednimi.
SuperB nadal ma Xenon z przesłoną + halogen i DLR w osobnej żarówce o co własnie mi chodziło.
Z halogenu można zrezygnować, można też podłączyć w/w DLR jako halogen i DLR
Do takiej własnie konfiguracji pasują np LED-y od Skody Fabii RS które jako DLR
Co jest potrzebne to :
-Moduł BCM - wybór padł na 1K0 937 087 - SW 0771 (polecam zakup nowego, używane mogą mieć zablokowany kanał adaptacji pilotów jeżeli sa od auta z Kessy , idzie to odblokować ale nie VCDS-em i nie zmianą software)
-3 wtyczki do BCM z przewodami (10-20cm)
-Stary moduł komfortu (potrzebny tylko by wykorzystać jako gniazda dla starych wtyczek i z niego ciagnąc kable do BCM ) Można też ciąć i ciągnąc bezpośrednio
-Przednie gniazdo przekaźników i przekaźniki pod BCM (ile i które , o tym później)
-nowe piloty do istniejących kluczyków( 753N) , lub nowe kluczyki 5K0 / 3T (niedzielone)
-dobra lutownica, trochę kabli 0,25 0,35 0,5, kilka metrów cyny , parę metrów koszulek termokurczliwych , coś do klęczenia i ok 8h czasu w zapasie
Mój BCM pracuje bez najmniejszego problemu już ponad 2 lata , wszystko dobrze polutowane i zabezpieczone, mieści się na swoim miejscu.
Dzięki uprzejmości kolegi Andrzej z Wiln,a który po namowach zrobił BCM praktycznie z marszu i podzielił się kilkoma foto.

na dniach dołączę schemat