Nie można przekręcić zamka stacyjki
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Nie można przekręcić zamka stacyjki
Dzisiaj przed odpalaniem zdziwiła mnie zapalająca się czerwona kierownica na zegarach ale gasła.
Pojechałem w jedne miejsce 2 i przy każdym odpalaniu to samo.
Byłem zdziwiony.
Aż tu zonk wsiadam kolejny raz i nie mogłem przekręcić stacyjki kierownica się okręcała i nie blokowała. Wiec poszedłem po 2 kluczyk zapasowy myślałem ze nawalił ten .
Tez nie działa.
Aż pomyślałem, ze coś nie wskoczyło na miejsce i trzeba nasmarować.
To popryskałem do zamków odmrażaczem aż tu zonk wycieraczki stanęły na górze przeciwbieżne i nie da się ich opuścić . A stacyjka jak się nie przekręca tak nie. Co to morze być zamek się zepsuł czy blokada kierownicy . Najgorsze ze nie można zeskanować VCDsem .
Chyba ty odmrażaczem zwarcie zrobiłem dodatkowo . Co robić ?
Pojechałem w jedne miejsce 2 i przy każdym odpalaniu to samo.
Byłem zdziwiony.
Aż tu zonk wsiadam kolejny raz i nie mogłem przekręcić stacyjki kierownica się okręcała i nie blokowała. Wiec poszedłem po 2 kluczyk zapasowy myślałem ze nawalił ten .
Tez nie działa.
Aż pomyślałem, ze coś nie wskoczyło na miejsce i trzeba nasmarować.
To popryskałem do zamków odmrażaczem aż tu zonk wycieraczki stanęły na górze przeciwbieżne i nie da się ich opuścić . A stacyjka jak się nie przekręca tak nie. Co to morze być zamek się zepsuł czy blokada kierownicy . Najgorsze ze nie można zeskanować VCDsem .
Chyba ty odmrażaczem zwarcie zrobiłem dodatkowo . Co robić ?
Ostatnio zmieniony wt gru 06, 2011 23:06 przez GASIOR997, łącznie zmieniany 3 razy.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- GASIOR997
- Specjalista
koleś rozebrał i powiedział ze stacyjka jest ok i ze to:
- wiązka adapter stacyjki, cała kostka( cały komplet bez wkładu) - 1K0905841 bo jest z dur aluminium i przy mrozie i przy przekręcaniu i nie ruszaniu kierownica pękł. Zobaczymy jutro.
- wiązka adapter stacyjki, cała kostka( cały komplet bez wkładu) - 1K0905841 bo jest z dur aluminium i przy mrozie i przy przekręcaniu i nie ruszaniu kierownica pękł. Zobaczymy jutro.
Ostatnio zmieniony śr gru 07, 2011 11:58 przez GASIOR997, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
Jeju, GASIOR997, ma po części rację, tu nie chodzi o polonistykę, tylko o pomoc. Ale nie chce się mieszać. Pilnujcie się, dbajcię o język, ale nie do przesady : )
Pozdrawiam
Pozdrawiam
piatek69
Mój kochany Touranek :*
Mój kochany Touranek :*
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
GASIOR997, jak masz taki problem to odpuść sobie pisanie. Jakos inni potrafią temat zmienić, czy nawet zadac pytanie poprawnie. Dobrze ze tu nie piszesz z CapLockiem , tak jak do mnie na priv. Jak chcesz to potrafisz.
Wracając do tematu - czego nie mozesz zeskanowac? Autoscan z VCDS-a nie dziala? Piszesz ze popryskałes czyms do zamków a masz problem ze stacyjką
. Nie bardzo łapie jaki to ma związek z zamkami ale ok. Mozesz smiało zabierac się za robieranie kolumny kierownicy, jak nie ma komunikacji ze sterownikiem, to albo się wypia, albo się zaczyna psuc.
Wracając do tematu - czego nie mozesz zeskanowac? Autoscan z VCDS-a nie dziala? Piszesz ze popryskałes czyms do zamków a masz problem ze stacyjką

- GASIOR997
- Specjalista
*******wymoderowano********
1. Nie mogłem przekręcić stacyjki w żadna stronę.
2. Prysnąłem odmrażaczem do stacyjki i dalej nic tylko zalałem stacyjkę.
3. Rozebrałem i zobaczyłem ze wkład zamka jest dobry i jak się nie przekręca mimośród pękł w kopycie.
4. Wiec do wymiany cały zestaw- komplet 1k0905841 (blokada kierownicy ze stacyjka i
zestawem wiązki adaptera)
[ Komentarz dodany przez: admin: Sro Gru 07, 2011 17:50 ]
Kolego apeluję o spokój i powstrzymanie się od pisania niektórych tekstów.
1. Nie mogłem przekręcić stacyjki w żadna stronę.
2. Prysnąłem odmrażaczem do stacyjki i dalej nic tylko zalałem stacyjkę.
3. Rozebrałem i zobaczyłem ze wkład zamka jest dobry i jak się nie przekręca mimośród pękł w kopycie.
4. Wiec do wymiany cały zestaw- komplet 1k0905841 (blokada kierownicy ze stacyjka i
zestawem wiązki adaptera)
[ Komentarz dodany przez: admin: Sro Gru 07, 2011 17:50 ]
Kolego apeluję o spokój i powstrzymanie się od pisania niektórych tekstów.
Ostatnio zmieniony śr gru 07, 2011 18:51 przez GASIOR997, łącznie zmieniany 1 raz.
- GASIOR997
- Specjalista
Po kupnie w ASO nowej obudowy stacyjki z blokadą kierownicy . Chciałem sam wymienić wkład stacyjki ale się zdziwiłem ze niema nakrętek na śrubach bo są zastosowane śruby samo zryw jace się . Wiec pojechałem do serwisu VW żeby mi to wymienili . Po wykręceniu mojej całej obudowy z wkładem stacyjki chcieli wcisnąć ze stacyjka bębenek stacyjki nie da się wyciągnąć i muszę zamówić bębenek stacyjki nowy . To powiedziałem im ze trzeba wsadzić klucz włożyć szpikulec w dziurkę przy zamku i popchnąć zapadkę i się wyciąga wkurzyli się wyciągnęli przełożyli ale mówili ze i tak zamek jest popsuty i będę musiał zamówić 2 . Jak to sprawdzić ?
Mam problem ze stacyjką, mianowicie przekręca się tylko do momentu otwarcia blokady kierownicy i to wszystko, co może być przyczyną?
1.Uszkodzona stacyjka czy może blokada kierownicy?
2.Czy przy braku możliwości przekręcenia kluczyka istnieje możliwość wyciągnięcia stacyjki(drucik w dziurkę)?
Za podpowiedzi serdecznie dziękuję.
Touran 1.9 tdi 2003 r.
1.Uszkodzona stacyjka czy może blokada kierownicy?
2.Czy przy braku możliwości przekręcenia kluczyka istnieje możliwość wyciągnięcia stacyjki(drucik w dziurkę)?
Za podpowiedzi serdecznie dziękuję.
Touran 1.9 tdi 2003 r.